7 april 2019

Cultureel

Ons cultuuraanbod mag er ook zeker zijn. Op tal van manieren probeert de vereniging studenten gezellige avonden, leuke bezoeken, interessante tentoonstellingen, sportactiviteiten en concerten aan te bieden.

Hierbij streeft PSW zoveel mogelijk naar een gratis of goedkoop aanbod om de stap tot deelname kleiner te maken. Omdat creativiteit en cultuur hand in hand gaan, krijgt de culturele verantwoordelijke veel vrijheid om een eigen invulling te geven aan de culturele activiteiten, naast enkele vaste waarden.

Eén van de absolute hoogtepunten in ons culturele aanbod is het open podium. Op dit evenement wordt gezocht naar talent van eigen bodem, namelijk bij studenten en professoren. PSW neemt tevens jaarlijks deel aan Calamartes, het cultuurfestival van overkoepelende organisatie Unifac. Hiervoor bedenkt de cultuurverantwoordelijke telkens een originele manier om de club op een positieve manier in de kijker te zetten.

Ook sinds 2019 biedt PSW een politiek debat aan. Dit jaar hadden we het genoegen om een kopstuk van elke Vlaamse partij te laten debatteren over de verkiezingen in 2019.

Onze acitiviteiten zijn ook niet onopgemerkt gebleven voor de media. Op woensdag 8 mei 2019 waren wij namelijk te gast bij Gert Late Night om hier samen met de minister van mobiliteit Ben Weyts wat sfeer op de boot te brengen. Deze vrolijke bedoeling is terug te vinden op vier.be

Zo zie je maar dat onze activiteiten niet enkel bij studenten maar ook bij James Cooke en Gert Verhulst in de smaak vallen!