PSW

Faculteitsclub Sociale Wetenschappen

Universiteit Antwerpen

 

Educatieve activiteiten

 

Als faculteitsvereniging zijn we er in de eerste plaats om onze studenten optimaal te ondersteunen bij hun universitaire carrière. Zo hebben we een cursusdienst waar studenten voordelig hun boeken kunnen kopen, een uitgebreid aanbod aan samenvattingen in onze dropbox (zie tablad 'Studie') en we organiseren regelmatig infosessies om de beginnende studenten zo goed als mogelijk voor te bereiden op de overvloed aan leerstof en de examens.

 

Als sociale wetenschappers in spe kunnen debatten uiteraard niet ontbreken. We organiseren regelmatig interessante debatten over de actualiteit waar politieke betrokkenen in discussie met elkaar gaan. Daarnaast gaan ook onze eigen studenten met elkaar in discussie bij op het evenement 'Competitive Debating'. Degene die het best kan argumenteren en het publiek weet te overhalen zal als winnaar uit de bus komen

 

Daarnaast trachten we de studenten op een laagdrempelige manier heel wat competenties bij te brengen die ze later kunnen gebruiken in het beroepsleven. Carrièregerichte evenementen kunnen dan ook niet ontbreken in onze agenda. Dit zijn zowel lezingen, interactieve workshops als bedrijfseventen (zoals de Career Fair voor de Internationale Betrekkingen en onze jobbeurs) welke een mooie opportuniteit vormen voor studenten en bedrijven, ngo's of overheidsinstellingen om met elkaar in contact te komen. Tot slot organiseren wij een ludieke quiz waarbij de kennis van het studieobject van onze faculteit getest wordt.

Studentikoze activiteiten

 

Als één van de grootste clubs van Antwerpen doen we er alles aan om de grootste, leukste en meest legendarische TD’s te organiseren. Door ons harde werk slagen we erin om elk jaar duizenden studenten de tijd van hun leven te bezorgen op onze feesten. Onze All-in TD en Eurodeals TD zijn twee unieke concept-TD’s die tot de begrippen behoren in het Antwerpse studentenleven. Met een jaarlijks bezoekersaantal van 1500 personen en een steevast uitverkochte zaal zijn wij dan ook uitzonderlijk fier op onze twee stokpaardjes!

 

Voor degene die liever wat chiquer uitgaan organiseren we ieder jaar een galabal, waar zowel alumni, (oud)leden als studenten uit andere faculteiten op afkomen. Ook worden tevens de ouders uitgenodig voor een gezellig diner. Zij vinden het dan ook elk jaar een leuke gelegenheid om onze club te leren kennen.

 

Kwestie van de studententraditie in ere te houden, organiseren we elk jaar een paar gezellige cantussen. Daarnaast zijn onze pubs ook een ideaal ontmoetingsmoment om mensen van de les of faculteit beter te leren kennen. Met drank aan studentvriendelijke prijzen in ons stamcafé “De Prof” en een leuk thema voor elke pub, zijn dit avonden om nooit te vergeten .

 

Na een succesvolle eerste editie in 2015 had PSW ook afgelopen jaar de eer om samen met zes andere clubs de Antwerpse Beiaardcantus te mogen organiseren. Zo’n 2500 studenten namen hieraan deel en zelfs Axel Daeseleire kwam een pintje drinken!

 

Tenslotte is er ook nog onze doopweek. In deze week garanderen we onze schachten veel memorabele, zware maar vooral zalige momenten. Ieder jaar weer zien we de lichting schachten vriendschapsbanden creeëren voor het leven. Aangezien er heel wat taboe's bestaan over het dopen organiseren we een doopinfosessie waar we al jullie prangende vragen beantwoorden en toelichten wat de doopweek nu juist inhoud.

 

Jezelf inschrijven of vragen stellen kan door te mailen naar doop@psw.be, binnen te springen bij de doopinfosessie of langs te komen bij ons kraampje op Students on Stage

Culturele activiteiten

 

Ons cultuuraanbod mag er ook zeker zijn. Op tal van manieren probeert de vereniging studenten gezellige avonden, leuke bezoeken, interessante tentoonstellingen en concerten aan te bieden. Hierbij streeft PSW zoveel mogelijk naar een gratis of goedkoop aanbod om de stap tot deelname kleiner te maken.

 

Omdat creativiteit en cultuur hand in hand gaan, krijgt de culturele verantwoordelijke veel vrijheid om een eigen invulling te geven aan de culturele activiteiten, naast enkele vaste waarden. Één van de absolute hoogtepunten in ons culturele aanbod is het open podium. Op dit evenement wordt gezocht naar talent van eigen bodem, namelijk bij de studenten zélf.

 

PSW neemt tevens jaarlijks deel aan Calamartes, het cultuurfestival van overkoepelende organisatie Unifac. Hiervoor gaat de cultuurverantwoordelijke telkens op zoek naar een originele manier om de club op een positieve manier in de kijker te zetten.

Sportieve activiteiten

 

De Antwerp Students League (ASL) is een competitie voor Antwerpse studenten bestaande uit volleybal, basketbal, zaalvoetbal en veldvoetbal. PSW speelt jaarlijks in alle categorieën mee. Maar de meest prestigieuze competitie is ongetwijfeld het veldvoetbal. Hier werd de afgelopen vier jaar tweemaal een kwartfinale plaats (16’-17’ en 15’-16’), een keer de halve-finale plaats (14’-15’) en een keer de finale (13’-14’) behaald. Maar ook bij zaalvoetbal doen we het goed, zowel bij de mannen- als de vrouwenploeg! Zo stonden onze zaalvoetballers afgelopen jaar in de finale!

 

Zoals alle grote clubs organiseren wij jaarlijks een skireis in de lesvrije week. Onze partner voor deze reis is ‘Route Du Soleil’ en aankomend jaar is PSW de hoofdclub van de reis, wat wilt zeggen dat wij het grootste aandeel hebben in de beschikbare plaatsen van alle verenigingen die deelnemen. We nemen zo’n 300 leden mee. In de zomer gaat PSW met ‘Route Du Soleil’ roadsurfen; een surfreis waar meer dan 1000 studenten zich voor inschreven!

 

Zelf meedoen met één van de sporten of vragen over onze reizen? Stuur een mailtje naar sport@psw.be

+316 54285484

Contacteer ons via:

PSW @ All Rights Reserved

Vind ons terug op Facebook