PSW

Faculteitsclub Sociale Wetenschappen

Universiteit Antwerpen

Wie zijn wij?

 

PSW is de faculteitsclub van de faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en staat voor: 'Praesidium Sociale Wetenschappen’. Onze vereniging vertegenwoordigt de meer dan 2000 studenten die aan deze faculteit studeren in de volgende richtingen: Sociologie, Communicatiewetenschappen, Politieke Wetenschappen, Sociaal-Economische Wetenschappen en de Onderwijswetenschappen.

 

De laatste jaren is PSW uitgegroeid tot één van de grootste studentenclubs van Antwerpen, met als troef dat we ons bezighouden met het organiseren van verschillende activiteiten die zoveel mogelijk studenten aanspreken. Deze activiteiten berusten op 4 pijlers: een studentikoze, een studiegerelateerde, een culturele en een sportieve. Zo krijgt elke student dus zeker de kans om zich thuis te voelen bij PSW.

 

 

 

Als lid van PSW heb je ook tal van voordelen! Zo krijg je bij aankoop van een lidkaart:

 

★Een goodiebag ter waarde van 10€

★Een knaeckkaart waarmee je in tal van zaken in Antwerpen korting krijgt (20% bij Da Giovanni, gratis printen bij Zerocopy, 10% korting bij Hunkemöller, etc.)

★Korting op PSW- activiteiten zoals Eurodeals TD, All-In TD, Galabal, Cantus, ...

★ Voorang op onze All-In Skireis

★ Een guidogids

★Korting in allerlei zaken in de Studentenbuurt met een PSW sticker zoals o.a. Kebab of Ossenmarkt, Bagatel, Toothpick, etc.

 

Lid worden van PSW kost slechts 10€ en het kan in enkele ogenblikken! Vul het formulier in en wij contacteren je zo spoedig mogelijk zodat je kunt genieten van deze bangelijke kortingen.

 
 
 
 
 
 

Eerstejaarsinfo

 

De eerste stappen als student zijn vaak onwennig. Velen zijn nieuw in onze prachtige koekenstad. Dan is er ook nog eens de stress die veroorzaakt wordt door een overvloed aan informatie. Om die reden biedt PSW op alle vlakken hulp zodat je je als eerstejaars Sociale Wetenschappen al gauw thuis voelt aan onze universiteit!

 

Rondleiding en infosessies

 

In het begin is het vaak moeilijk om je weg te vinden op de stadscampus en weet je nog niet goed waar je moet zijn. Daarom organiseren wij in de eerste week van het academiejaar een rondleiding, om de studentenbuurt beter te leren kennen. Hierbij bezoeken we uiteraard de aula's, waar je als eerstejaar les hebt, maar ook de leukste café's, de beste uitgaansplekjes en zaakjes waar je als student goedkoop en lekker kan eten.

 

De rondleiding wordt voorafgegaan door een infosessie over de eerstejaarsvakken en de vakken voor de schakelstudenten. Deze zullen worden toegelicht door onze tutor, de verantwoordelijke van studiegerelateerde zaken. Zij zal elk vak overlopen en trachten een antwoord te geven hoe je dat vak het best aanpakt.

 

Peter- en Meterwerking

 

Als eerstejaar is het handig om in het begin van je studentencarrière de nodige tips en tricks rondom het studentenleven te krijgen van ervaren studenten. Daarvoor dient onze Peter- en Meterwerking. Elke student krijgt hier een peter of meter toegewezen die zich in het jaar zal inzetten om op al je vragen antwoord te bieden. Tevens ontmoet je hier ook heel wat medestudenten dus het is een leuke gelegenheid om al wat nieuwe vrienden te maken!

 

Onze partners

Partnerships met PSW

 

PSW is één van de actiefste en grootste studentenverenigingen in de bruisende studentenstad Antwerpen. Moest u daar nog aan twijfelen bekijk dan gerust onze facebookpagina of surf wat rond op onze website.

 

Via grote evenementen, zoals onze Eurodeals en All-In TD, of gerichte evenementen zoals de jobbeurs, kunnen heel wat studenten zowel zeer breed als erg specifiek bereikt worden. Wij hebben evenementen met een aantrekkingskracht van binnen en (ver) buiten onze faculteit.

 

Zoals u kan vermoeden zijn er met andere woorden eindeloos veel manieren om uw bedrijf in contact te laten komen met studenten uit zowel onze eigen faculteit als daarbuiten. Wij helpen u graag verder zodat we samen het perfecte communicatiekanaal vinden op maat van uw bedrijf.

Social Media

 

PSW is terug tevinden op zowel Facebook, Snapchat als Instagram. Volg ons door te klikken op de logo's of scan de snapchatcode om zo op de hoogte te blijven van leuke updates en foto's van onze activiteiten!

+316 54285484

Contacteer ons via:

PSW @ All Rights Reserved

Vind ons terug op Facebook